RSS Flöde

Mia – sid 9

Min webbsida med min vän Mias mail. (1999-….)
 * Mia  *  page 9 *
© Birgitta Rudenius 

Mia” är ett speciellt namn.

”Vad du är modig och klok.”  Nalle Puh

       10/3  11/3   12/3  13/3  ++  16/3  17/3  20/3 21/3  22/3   26/3  29/3  3/4  4/4  5/4   8/4  9/4  14/4  15/4  16/4   17/4   23/4   27/4   28/4  30/4  1/5  6/5   7/5  8/5  9/5  10/5  12/5  14/5  15/5  19/5  21/5  ++   25/5  28/5  30/5  31/5  1/6   2/6  5/6   6/6   7/6  8/6   9/6  10/6  11/6  12/6  13/6   14/6  15/6  16/6  
20/6      …….  Länkar till Mias sidor 1-13. (1999-2002-)      

Mias första sida        …    


Här fortsätter nu Mias och mina mail… 7:e sidan…

  Mias 1:a   Mias 2:a  Mias 3:e  Mias 4:e  Mias 5:e  Mias 6:e  Mias 7:e  Mias 8:e
Support Regnbågsbarn med chat och forum mm …


20000310

du….tycker du är go.

mia


20000311

hej Mia,

Har du skickat mail idag?
Då måste du skicka det igen för jag har varit tvungen att be J-b ta bort två mail som fastnade eller som det var fel på. Han ser då inte var de kommer ifrån så jag har ingen aning vem som skickat.

Hoppas allt är väl med dig.

Jag pluggar just nu.

*kramar om dig*
Birgitta


20000312

Mia Lilla,

Jag har fått mail från Marit i Norge igen. Det är till dig och jag skickar det helt ocensurerat.

Kram
Birgitta


>Har du skickat mail idag?
>Då måste du skicka det igen.

jag skrev bara att jag tyckte du var go….

hälsa Marit och tacka för mailet. Hon är oxå go.

*kramar om er båda*
mia


20000313

Mia Lilla,

Jag saknar dina mail och dig.
Har du varit rädd om dig i helgen?
Tack för ditt gulliga mail!

kramar
Birgitta


Hej Birgitta.

Idag har jag gjort ganska mycket.

Först och främst så hade vi prov det gick nog ganska bra. Sedan efter plugget gick jag till tantens grav gav henne några snödroppar och några gula blommor jag inte vet namnet på.

När jag kom hem fick jag reda på att de skulle på nåt info möte det betyder att jag får vara på nätet *hoppar av lycka*

Mamma har ringt inte lika roligt men skitsamma

I helgen var jag på fest det var ganska kul men jag vänjer mej nog aldrig med sprit..både att dricka själv och se andra fulla…mår bara illa och dåligt av det.

Jag har funderat efter att hört ett inlägg på radion idag om gruppvåldtäckt. På radion där sa dom att det var på grund av all porr filmer och sånt som visas…det tror inte jag…eller jo kanske en liten del av det men inte allt.

Tycker man gör det lätt för sig att skylla på porren som visas. Jag tror det handlar mer om makt och begär av maktkänsla. och brist på respekt för en annan människa. Alla lever efter sköt dej själv och skit i andra..tycker jag är dumt. Om alla tog hand om varandra så kanske det vore lite bättre?

Som dom har i andra länder att farmorn eller mormorn tar hand om sina barnbarn när ingen annan kan. Kanske är det viktigt att ha kontakten med den äldre generationen som ungdom kan man både ge och ta till dom och tvärt om..man kan lära sig av varandra…hmm…flum flum..vet inte vad jag försöker sägga var så mycket jag tänkte på men hade ingen att sägga det till.svårt att förklara per mail oxå.

nåja..jag mår bra iallafall..*ler*

hoppas du oxå mår bra

tycker du är bäst…tack än en gång för att du finns.

kram
mia


hej Mia,

*glad* när jag får mail från dig.

Det var nog Vintergäck den gula blomman heter. Ser den ut som en mullig vitsippa?

Åh vad gulligt av dig att hälsa på tanten.

Jag tror också att bakom våldet finns detta snedvridna behov av makt. Kanske har man kränkts själv och behandlats med stor brist på respekt och åsidosatts grovt. Så i sin besvikelse måste man ta ut detta på en annan människa. Här måste man sätta stopp! Inse. Hejda sig. Man måste sätta gränser. Måste lära sig att sätta gränser. Det är ett eget ansvar som fler måste ta.

Jag tror att våldsporren bidrar till att öka våldet och kränkningarna.

Jag försöker vara med dig så mycket jag kan i mina tankar så att du blir stark och kan motstå spriten. Jag vet inte riktigt var jag fick min styrka från när jag var ung. Men jag tror att det var lite detta att jag hatar när något styr mig. Jag vill absolut styra mig själv. Har alltid varit sån. Cigaretter styr, sprit styr … t o m arbetsgivare styr … och föräldrar … Jag har alltid velat styra själv. Behövt mycket frihet men klarat stor frihet också. Jag är så glad för att just Håkan kom i min väg.

Vi låter varandra styra. Det blir mest spännande så. *ler stort*

Mia Lilla, jag vet att du också vill styra. Det finns bara ett sätt att själv behålla kontrollen över styrandet. Se till så man inte hamnar i de kritiska situationerna. Du är på väg att skaffa dig den styrkan. Det känner jag. (CC också)

Ni är så fantastiska! Så är det bara!

*kramar om dig länge*
Birgitta
Ps vad roligt att det gick bra på provet … bara känslan … Grattis!


Ja jag vill styra, tycker inte om att bli styrad.

men jag vill oxå bli omtyckt eller nåt och jag vet inte hur jag ska göra. Gänget som jag börjat umgås med är väl kanske inte så bra, några håller på med droger och brott, det vill jag inte vara en del av…fast jag har redan blivit inblandad och jag vet inte hur det har gått till och jag vet inte hur jag ska ta mej ur det. varför kan ingetvara normalt???

mia


Mia

Du måste absolut bryta dessa kontakter. Det är inte bra för dig att hamna i denna typ av gäng. Bryt nu! Stanna hemma!

Låtsas att du är sjuk eller nåt. Du måste!

Du vet också själv att det inte leder till en bra framtid. Du riskerar hamna i nåt där du verkligen inte kommer att kunna styra ditt liv.

Din längtan just nu att ha ngn som bryr sig om dig i närheten får inte ödelägga ditt liv.

Jag tycker om dig och längtar efter den dag jag får träffa dig. Jag vill att du ska vara rädd om dig till dess. Din bror tycker om dig och vill att du ska vara rädd om dig.

Den gamla tanten ville dig väl. Du kommer att möta många människor som kommer att tycka mycket om dig.

Just nu måste du vara stark och stå emot.

Har du läst gästboken?

http://www.bravenet.com/guestbook/show.asp?usernum=1841786790

Snälla Lilla Mia, LOVA att du är rädd om dig!

Bryt med detta gäng …NU!

*kramar om*
Birgitta


20000316

Hej Mia,

Nu är det OK med telefonerna igen.
Hur har du det?
Är du rädd om dig?

Kram
Birgitta


20000317

Hej Birgitta.

nu är klockan mycket. Dom har inte kommit hem ännu från den där middagen dom var bjudna på. Jag förstår inte hur dom årkar fara på allt och inget.

I morgon är det fest igen. Jag ska försöka komma undan den.

Jag sitter här och tänker lite på hur märkligt livet är och sådär och på hur ensamt det kan vara, och hur falskt det som ser rätt ut kan vara.

Det var en gång en flicka med långt vackert hår som sedan klippte av håret för hon ville vara ful. Flickan blev ful och äcklig. Hon satt ibland i sitt rum och ”dom” trodde hon sov. Hon hörde dom prata om parasiten. Parasiten som trängde sig in i deras liv och gjorde det olyckligt.

Den lilla flickan hörde hur arga dom blev på varandra, hur arg han var för att mamman hade fött en parasit. Dom slogs, hon grät. parasitens bror vaknade och ville sova i parasitens säng för där var det tryggt. men så falskt det var. I det huset kunde parasiter aldrig bli trygg. Parasiter skulle förföljas.parasiter skulle plågas för en parasit var en parasit och parasiter vill ingen ha.

Det var en gång en flicka med långt vackert hår, som klippte av det och blev en parasit.


glömde….jag saknar dej

mådde bra när jag fick prata med dej.

mia


Mia Lilla,

I vilket fall som helst så finns jag här när du har tillfälle att använda din dator. Jag tänker på dig hela tiden däremellan.

Nu hoppas jag att du klarar att komma undan de destruktiva festerna. Passa på att sköta om dig själv. Var rädd om dig. Skäm bort dig. Unna dig ngt du önskar.

Kram
Birgitta


Mia Lilla,
när du läser här om en parasit så ser du tydligt
att det är en dålig idé (skuldkänsla),
som en elak eller mycket oförståndig vuxen
har planterat in i tankarna hos
en liten oskyldig flicka med långt ljust hår.

Mia Lilla, Jag tycker om dig! Birgitta


20000320

Hej Mia,

Jag skickar detta till dig (har frågat CC och det var OK)
Hon bryr sig mycket om dig fast ni inte känner varandra.
Är allt OK?

Kram
Birgitta

——- Forwarded message follows ——-

To: birgitta@mail.kastanjebacken.net

Subject: blir orolig för mia!!!

Date sent: Mon, 20 Mar 2000 20:23:15 GMT

Hej!!!

Jag blir så orolig, faktist jag blir jätte orolig och rädd när jagläser om mia, tänkte skriva ett mail till henne som du skulle skicka över men jag vågar inte, vill inte att hon kanske tycker jag är dum.

Jag blir så rädd att hon ska komma in på fel bana ju, det är ju inge roligt. Det är ju kul att hon har fått nya kompisar, men undrar hur bra dom där kompisarna är. Jag har kommit på att mina gamla kompisar egentligen inte är så sjysta kompisar, fast man är alltid välkommen där, ingen frågar nåttt, man hittar på massa skit och hamnar i massa skit, men är det egentligen sjysta kompisar? Jag menar kompisar ska väl stötta och sånt, ähh jag kan inte skriva vad jag menar för det är svårt att förklara. Är så himmla rädd att hon ska göra nåt thon ångrar, och som hon sen kommer att må ännu sämre över för att hon har gjort det.

Jag vet ju att även om gänget hittar på en sak som man egentligen inte tycker är så smart så är men med och gör det ändå, för det är lite spännande, lite grupptryck och allt tilsammans. det är inge bra usch jag har ont i magen faktist för jag blev verkligen orolig även om jag inte känner henne, vill inte att nån ska hamna i samma skit som jag har varit i Hon är värd så mycket bättre så otroligt mycket bättre Hon är värd att ha det bra och att bli ommtyckt och att få bra kompisar

Jag håller tummarna för att det ordnar sej för henne, usch vill att det ska gå bra för henne hon är värd det.

Hoppas hon får må bra och du med för den delen hur går det med boken då???

Nu är det fest här igen men det är ju som vanligt :/

*kramar om dej*

du kan väl hälsa mia från mej och säga att jag tänker på henne och att jag tror på henne

*kram*
cc


20000321

hej Mia,

Nu är jag orolig igen! Måtte du vara rädd om dig!

Jag kommer att vara i V på torsdag och fredag på kurs. Sedan jobbar jag på lördag eftersom vi har öppen skola då.

I morgon är jag här en stund. Skriv om du får tillfälle.
Det är tomt utan dina mail.

kramar om dig
Birgitta


20000322

Hej Birgitta.

Sitter nu på biblioteket igen Du behöver inte vara orolig jag klarar mej, det har jag alltid gjort på ett eller annat vis.*kramar om dej*

Hälsa CC, hon e go. tycker om henne, men hon behöver inte heller vara orolig.

Hoppas ni tar hand om er du och CC.

nu måste jag gå
mia


Hej Mia Lilla,

Kolla gästboken:
http://www.bravenet.com/guestbook/show.asp?usernum=1841786790

Är du rädd om dig?!
Har du skippat gänget?

Jag har haft underbara dagar i V. Intensiva, lärorika och helt underbara. Kul!

Kram
Birgitta


20000326

Hej.

hur är det med dej? axlarna och det där?
hmm…jag vet inte vad jag ska skriva egentligen. Nej, jag har inte skippat gänget, vet inte hur man gör, samtidigt så ÄR jag någon där i det gänget och det är en bra känsla.

nu är iallafall våren här Birgitta..*ler* det luktar redan vår i skogen.

Har du en skog nära dej? sköt om dej mycket kramar om mia


hej Mia,

tack jag mår ganska bra i min axlar. Idag har jag gjort min rapport som ska skickas in som tentamensarbete efter kursen jag var på i V.

Har du läst Rosentaggens senaste?

Hur menar du att du ”är nån” i detta gäng? är du den du önskar vara?
Vad händer om du ”är nån” du inte vill vara egentligen?

Jag hoppas så att du inte gör ngt som du ångrar sen!

*kramar om dig riktigt länge*
Birgitta


20000329

Hej Mia,

Idag har en Jessica skrivit i gästboken till dig
http://www.bravenet.com/guestbook/show.asp?usernum=1841786790

Inlägget från Rebecca får jag nog ta bort eller vad tycker du?

Hoppas allt är väl med dig. Går det bra i skolan?

Jag har pratat på ett föräldraföreningsmöte ikväll. Det gick bra och var roligt. Specialpedagogik är ju min hjärtefråga.

I morgon är jag kompledig och ska vila efter intensiva dagar och kurser.

Var rädd om dig Mia Lilla!

*kramar om dig*
Birgitta


20000403

jag ska tillbaka till mamma….
ont i magen..

mia


Men Mia Lilla,

Hur kan det vara möjligt?
Har din mamma återhämtat sig från sitt missbruk redan????
Lova att du tänker på dig själv och din framtid. DET SOM ÄR BÄST FÖR DIG ÄR DET SOM SKA GÄLLA!

Så är det bara!

*kramar dig mycket*
Birgitta


20000404

Hej Mia Lilla,

Berätta hur din situation är. Jag blir lite orolig för dig. Vill sååå att du verkligen är rädd om dig. Kommer din mamma att klara av sin situation?

Kommer hon att vara stark tillräckligt att vara en ansvarsfull och omsorgsfull förälder?

Hur är det i skolan nu?

Jag antar att det är underbart vackert där du bor nu under stundande vår.

kramar
Birgitta


20000405

Hej Birgitta.

Nu är det sånt där väder då man aldrig vet vad man ska ha på sej för jacka. Igår var det jättefint och nu är det svin kallt.

Jag har pratat med mamma och hon säjjer att vi kanske ska flytta. Men det tror jag inte riktigt på. Hon håller ännu på med nån sorts behanling men ska få komma hem lite längre och så ska jag få bo där samtidigt som jag ännu kommer att bo då och då hos familjen jag bor hos nu.

Pappa får jag bara besöka om jag har någon med mej, vet inte om jag vill besöka honom. Hatar hatar hatar hatar !!!!

Jag börjar få panik inför sommaren, vet inte vad jag ska göra, vill egentligen resa nånstans, bara bort ett litet tag en vecka eller två, men jag har ju inga pengar.

Skolan går som den går.

hur mår du då? Hur mår cc? Har du kontakt med semlan och flingan? hälsa alla.

nu ska jag till skolan och äta.

Sköt om dej

*kramar länge om*
mia


20000408

Hej Mia Lilla,

Himmel vad tiden rinner iväg.

Bra att du har familjen kvar och inte blir helt utlämnad med din mamma. Hoppas verkligen hon klarar att leva utan sprit hädanefter.

Har hon uttryckt att hon vill?

Du kan prata med soc om sommaren. Säkert kan du få ngt stöd från dem. Kanske finns det ngt läger, typ skrivarläger eller annat som skulle kunna vara bra.

CC står inför förändringar också. Likaså Semlan som ska flytta. Semlan har jag kontakt med men Flingan har jag inte hört ifrån på länge.

Vi kommer nog också att förändra vårt liv och göra en omstart igen. Funderar på att lämna ut gården till försäljning.

Idag har det varit en helt underbar dag.

Kram
Birgitta


20000409

Hej min bästa vän.

Jag blev lite orolig att nåt hade hänt dej när det inte var nån uppdatering och inget mail ifrån dej. Sen såg jag dej nu på din hemsida.*ler Du hade skickat men jag har inte fått nåt.?..

Måste fråga, hur känns det att sälja ut gården? Är inte det jobbigt samtidigt som jag vet att du gillar förändringar?

Birgitta, jag måste berätta vad jag har gjort i helgen *ler*

Jag skulle som vanligt på fest med det där gänget och när jag kom dit så var alla redan knök fulla och några drogade. Då vände jag i dörren för att gå hem igen. En kille kom efter mig och frågade var jag skulle. han är typ 3 år äldre än jag. Jag sa att jag inte ville va med om detta igen och att jag var trött på allt vad sprit heter. Han blev arg och skulle precis till at slå mej när en annan kille hindrade honom. Dom diskuterade medan jag gick hem.

Och i morse ringde en tjej som brukar vara med på alla fester till mej och tyckte jag var modig. Jag hade gjort det hon hade tänkt göra i flera månader men inte vågat..*ler* Så nu har hon oxå dratt sig ur gänget *ler igen*

I morgon ska jag bo hos mamma. Jag är väl lite nervös men man får väl göra det bästa av möjliga eller hur?

Hon pratar änu om att flytta…isåfall till K-r. Det ligger vid xx va? Undrar hur det är där. Om vi verkligen kommer att flytta. Egentligen är det ganska bra att flytta känns det som. Jag har inget som håller mej kvar här. Bara tråkiga minnen.

Jaja det ordnar sej..*ler*

Jag hoppas du tar hand om dej.

ILAVJO

kram
mia


Hej Lilla Gumman,

Jo, vi håller nog reda på varandra var och en på sitt håll. Jag har haft mycket och även kopplat av med H-n (framför Tvn) ibland.

Det är med mycket blandade känslor vi lämnar ut gården till försäljning. Förändringen denna gången får nog ske i flera steg beroende på jobb, ny bostad, djuren mm mm

Vad duktig du var som tog avstånd från gängets sprit och drogfestande. Himla bra att du också får fler att kanske våga ta steget bort från detta. Några i gänget kommer kanske att klara sina liv och andra kommer hamna i ”helvetet”. Ngn kanske super ihjäl sig vid unga år. En av mina kompisar söp ihjäl sig innan han blev 30 år. Han fastnade snabbt och vi märkte hur beroende han blev.

Känner din mamma ngn i K-r eller varför funderar hon på just K-r? Jag är bara nyfiken. K-r är säkert en mycket trevlig stad.

Hur blir det med din bror? Kommer han också att flytta med?

Visst kommer det att ordna sig för dig! Riktigt bra till och med … så småningom.

På tisdag och onsdag är jag i V. Bara så du vet. Ska träffa personalen som sköter mamma, träffa min syster och sova över hos min faster och farbror. Ska bli jätteroligt. Tänker läsa in Thomasevangeliet på band så min farbror och faster kan lyssna på det sedan.

I morgon är jag ledig. Yippie!

*kramar om dig så länge så*
Birgitta


20000414

Mia Lilla,

Är allt väl?
Hoppas så att du inte behöver bli besviken på din mamma.

*kramar om dig*
Birgitta


20000415

Hej.

Nu är det påsklov. Jag har lovat åka bowla med min bror på Tisdag. Jag vill verkligen göra allt för honom. Om jag kunde skulle jag ta bort allt det onda han varit med om. Känner mej makt lös.

Hur mår du Birgitta? Jag sänder dej en tanke iallafall en gång om dagen. Undrar vad du gör och sådär. Jag har bott hemma hos mamma nu hela veckan. Ikväll ska hon få en ledig dag ifrån mej, bor hos den andra familjen i helgen.

sköt om dej

mia
PS: tack än en gång för att du finns..kan inte tacka dej nog…


Hej Lilla Mia,

Du verkar ha det ganska bra nu. Hoppas det håller i sig.

Lilla Mia du gör säkert mer än du någonsin anar för din bror. Det känner han alldeles säkert. Jag tror att han också önskar han kunde göra mer för dig.

Jag tycker det är så bra att ni har varandra och att ni delar era upplevelser. Det kommer att stärka banden mellan er.

Hoppas ni vinner båda i bowlingen *ler*

*kramar om dig*
Birgitta
Ps jag är också glad att jag fått lära känna dig. Du har berikat mitt liv på många sätt.


20000416

Hej Birgitta.

Ja jag har det bra nu. Och jag tror mamma verkligen kommer att klara detta om vi hjälps åt. Brorsan är kvar hos sin fosterfamilj tills mamma klarar av att vara mamma till honom oxå.

Mamma ska tillochmed följa med till bowlingen..*ler glatt*

Jag har blivit erbjuden att åka till V i slutet på nästa vecka tilsammans med brorsans familj. Jag har inte bestämt mej ännu. men det kunde va skönt..

*kramar mjukt om*
hälsa CC
mia


Mia Lilla,

Vad jag ska hålla tummarna för din mamma! Hon har tur som har ditt stöd. Det är hennes egna val och ambitioner som avgör hur hon lyckas.

Vad roligt att du ska till V. Hur kommer det sig? Har de släktingar där?

Kanske kan jag också åka upp till V ….
Skulle du ha möjlighet att träffas?

Jag har gjort en anslagstavla på newssidan. Gjort om den gamla (om det nu bara funkar med att ladda sidorna).

Idag är det vår i luften. Snart är alla grisar ute i det fria. Forsythian håller på att slå ut. Det är härligt!

*kramar om dig*
Birgitta


>Vad roligt att du ska till V. Hur kommer det sig? Har de
>släktingar där?

Ja mamman där i familjen är född i V tror jag.

>Kanske kan jag också åka upp till V ….
>Skulle du ha möjlighet att träffas?

Oj..ligger V i närheten av där du bor?

Oj,vet inte om jag vågar träffa dej…skulle nog skämmas så mkt som jag berättat för dej och sedan se dej skulle kanske kännas konstigt..vet

inte..*ler osäkert*
kram
mia


20000417

Hej Mia,

V ligger drygt 2 timmars bilresa härifrån.
Det skulle nog kännas konstigt för oss båda att träffas. Det gör det nog för alla som träffas så här över Internet. Fast det tror jag vi klarar av … mycket bra.

kram
Birgitta


20000423

hej Mia,

Jag hoppas att du kom iväg till V och att du har det bra. Tänker mycket på dig och undrar.

Var alltid rädd om dig … jättemycket!

*kram*
Birgitta


Mia Lilla!
Nu är jag orolig.
*orolig Birgitta*


20000427

allt är över alt är slut
förlåt mej
förlåt mej

jag borde inte få leva
var ska jag ta vägen…?
allt är över allt är slut

gräv ner mej i mörkaste hål och täck över mig
täck över mig med grus och sten
så jag inte längre kan andas
så jag sakta kvävs till döds.

låt mej stanna där tills maskarna kommer
och suger ut varje cell ur mej
så bara skelättet är kvar.
gråv sedan upp mej för att bränna skelättet
så inte ett spår finns på jorden fr¨n mej

mamma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
förlåt


Förlåt för förra mailet. Vet inte var jag ska ta vägen. Du är den enda som finns känns det som. kan inte förklara per mail. jag har gjort nåt hemskt.

mia förtvivlad och rädd


Mia Lilla,

Visst kan du berätta! Gör det nu. Du vet att jag lyssnar och försöker hjälpa dig på bästa sätt vidare.

Inget är så dumt utan att det går att ta sig igenom. Dessutom kanske det inte är dumt.

Mia Lilla, jag ber dig, berätta!
Jag är här nu
21:27

*kramar om dig*

*håller om dig*

Birgitta


Mia!
Vad har hänt?

Jag tror inte alls du har gjort något dumt!

*kramar om dig*


Jo, det har hänt något.
Mia tänkte mer på andra än på sig själv … precis som hon brukar. Mia vill inte att jag lägger ut mailen som handlar om det senaste hon upplevt. Mia Lilla! … återigen drabbas du.
Det var inte ditt fel!
Så är det bara!
Det är dags att du tänker på dig själv i första hand!
*kramar om dig*


20000428

Hej Mia Lilla,

Hur mår du? Du blev omskött på sjukhuset väl?
Viktigt att de undersökte dig noga när det gäller nacken. Gjordes det?

Undrar vad du gör nu? Här blåser det och känner att jag är såååå trött att jag ska lägga mig. Publicerar sidorna nu.

CC fyller år idag.

Vi hörs i morgon!

*kram*
Birgitta


20000430

Hej.

nacken vet ingen om för det har jag inte sagt nåt om, värken har kommit nu. Jag låg inne på lass i några dagar, mamma ligger kvar, hon kanske aldrig vaknar??

Grattulera CC från mej så mycket *kramar om henne* hoppas hon haft en trevlig födelsedag hoppas du har det bra i värmen oxå

mia


20000501

Hej Mia Lilla,

Hoppas du känner dig bättre. Det där med nacken måste du prata med en läkare om. Du kan få problem med den längre fram och då är det bäst att de gjort en riktig undersökning nu så det är registrerat. Lova att du pratar med din läkare!

Hur är det med din mamma nu? Har hon vaknat än?

Här är den ena underbara dagen efter den andra.

Kram
Birgitta


>Lova att du pratar med din läkare!
vill inte va till besvär, det går väl över

>Hur är det med din mamma nu? Har hon vaknat än?
hon har inte vaknat

mia trött


Mia Lilla,

Du är ju inte till besvär för att du pratar med din läkare! De är ju till för sånt!

Jag förstår att du är trött. Chocktillstånd som detta bidrar nog lite till trötthet. Sedan behöver din kropp säkert också vila. Lyssna på din kropp.

Jag vill bara att du är rädd om dig!

*kramar om dig försiktigt*

Birgitta
Ps NU är jag nog klar med uppsatsen


20000506

Mia Lilla,

Nu är jag orolig. Har det hänt något?
Hur är det med din mamma? Jag har en känsla av att det inte är som det ska …?

Tänker på Bibbis mamma som låg medvetslös länge och sedan somnade in för gott. Kanske har din mamma också somnat in för gott … kanske har hon vaknat …?

Du har det nog svårt …?

*kramar om dig länge*
Birgitta


20000507

Birgitta.

Det är vår nu. Nästan sommar. Gula och röda Tulpaner lyser upp den gröna gräsmattan. Snart kan man lägga sig ner på stranden och lyssna till havets brus och livet runt om som skapas av lekande barn som gräver sandslott och folk som spelar vollyboll.Det är en underbar tid nu, vitsipporna blommar ännu.

Jag måste tänka så nu. Jag måste intala mig att livet är värt att leva. Det gäller att hålla fast vid färgerna och dofterna som gör en glad.

Ibland blir det mycket svart som förpestar de andra färgerna. Aldeles för mycket svart.

Det är svårt, mycket svårt. Folk är rädda för mig. Vågar inte fråga hur jag har det hur jag mår. Jag vet inte om det är rädsla eller bara det att dom inte vill veta av mej. Dom pekar och går omvägar för att slippa se mej. Dom är nog arga.

Jag står ute i den svarta perferin och tittar in på alla de som lever i den färglada världen. Jag är död och dom lever.

Varför ska jag leva för. Ingen vill ha mej levande. Det ska vara för alla de vackra vyerna som jag lever för, men dom kanske finns i andra välden oxå? Om det finns nån andra värld?

Mamma har öppnat ögonen, men hon ser inte, hon hör inte hon gör ingenting. Hon är levande död, kanske som jag. Lika bra hon dör,kanske jag oxå.

Skulle du vilja ge mej en kram? bara en liten? bara en liten stund? eller det räcker med att nån stryker min hand, bara nåt en liten sekund så jag vet att jag finns..eller nåt. mia


Lilla Mia,

*kramar om dig*
*håller om dig*
*kramar länge*

Livet är värt att leva och världen behöver dig. Du kommer också finna meningen. Du är så duktig som ser alla färger och allt vackert … för det är värt att bli beundrat i denna underbara tid. Du är duktig som inte låter det svarta ta över.

xxxx

*kram*
Birgitta


20000508

Birgitta.

huset var verkligen vackert. Gillade balkongen skarpt. Är det en stor trädgård? Är allt bra annars?

mia undrar


Hej Mia,

Jo, allt är bra. Lite vemodigt att sälja men det verkar klart. Vi har skrivit på och Håkan ska lämna handlingarna i morgon.

Då ska Håkan avveckla grisarna och vi ska kunna leva ett behagligare liv både arbetsmässigt och ekonomiskt. Det ser jag fram emot.

Innan vi vet var vi ska bo och om vi får bygga … kommer det att kännas lite osäkert. Vi kan dock bo kvar här till april nästa år så det är ingen panik.

Hoppas det är bra med dig. Hur är det i skolan? Tänk snart är det sommarlov.

Vi har inget bestämt om sommaren. Här är härligt så vi håller väl oss här och njuter.

Kramar
Birgitta


… glömde …

trädgården blir ca 3 ha= 30 000 kvm … det blir både trädgård och hästhagar *ler*

*kramar om igen*
Birgitta


hej igen.

det är så tyst här igen…
Jag har hittat en dikt som jag tycker är bra..här är den

I livets villervalla
vi gå på skilda håll.
Vi mötas och vi spela
vår roll.

Vi dölja våra tankar,
vi dölja våra sår
och vårt hjärta som bankar
och slår.

Vi haka våra skyltar
var morgon på vår grind
och prata om väder
och vind.

I livets villervalla
så nära vi gå,
men så fjärran från varandra
ändå.

Nils Ferlin

du har säkeet hört den förut.

Birgitta…önskar du vore här…..

mia ensam.


Hej Mia Lilla,

Ja, Nils Ferlin är bra. Han diktar med både känsla och melodi. Bra att du läser dikter. Du kan säkert också skriva fina dikter. Ofta skriver man som bäst när känslorna är som mest intensiva.

Vi har precis varit ute och ätit fish and chips. Nu är jag sååå trött. Mentalt trött av husaffärer *ler* Nu hoppas jag bara att det blir så som alla säger sig acceptera. Vi har skrivit på. På måndag vet vi säkert.

*kramar om dig go’natt*

Birgitta
Ps det närmar sig tills vi kommer att träffas … för varje dag.


20000509

Hej Mia Lilla,

M-n har skickat en skyddsängel till dig. Jag bifogar den som fil men kommer att lägga ut den senare. Även brevet från M-n lägger jag ut på supportsidan snart.

Hoppas allt är väl med dig. Jag ska lägga mig lite tidigare ikväll. Psykiska omställningar tar på krafterna.

*kramar om dig*
Birgitta


20000510

Hej birgitta.

Hur mår du?
Har ni bestämt er för detdär huset jag fick se? har ni bott länge i det du har nu?

Jag kan tro att det är en stor omställning. Jag har inga såna erfarenheter eftersom jag aldrig fäst mig vid ett boställe som jag kan tänka mig att man gör.

sköt om dej jättemycket

kram
mia


Hej Mia Lilla,

Är du rädd om dig? Lova mig!
Jag vill att du är det!

*kramar om dig*
Birgitta


20000512

Hej Mia,

Idag blev det klart med husförsäljning. xxx

Nu ska vi börja vårt nya liv xxx. Skönt och spännande. Men visst kommer jag att sakna detta och vi kommer att jobba på att försöka få byggrätt på biten vi sparat.

Hoppas allt är bra med dig …?

kram
Birgitta


20000514

hej Birgitta.

Hur är det?
har ni hittat rätt hus nu?
tänker på dej

mia


Hej Birgitta.

Ville bara skriva och tacka dej för allt. Du har betytt mycket för miug. Hoppas detta med huset komer att ordna sigjag hoppas så mycket jag kan. Det är kanske mycket mer jasg vill säga dig men detta får räcka…hälsa CC och alla andra regnbågsbarn. Hälsa att jag tror på dem.

hejdå och tack föör allt.
mia


20000515

Hej Mia LIlla,

Jag har haft strul med servern igen. Mina sidor ville inte bli publicerade och jag kunde inte skicka mail.

Nu är det OK.

Är det bra med dig? Jag blir lite orolig när jag får sådana mail ”tack för allt” … blir rädd att du inte ska höra av dig … att det är slut … det kan det ju inte bli! Eller hur?

För mig är vår mailkommunikation alldeles speciell! Det har jag skrivit tidigare. Vare sig du eller jag vill det eller inte så betyder du mycket för mig. Så är det bara!

Sedan är det så att jag vill fortsätta med vår kontakt och jag är övertygad om att vi kommer att träffas. För varje dag kommer den dagen närmare. Så är det bara!

Har du det bra?

Är du rädd om dig?

Kram
Birgitta


Mia Lilla,

Jag vill att du ska leva. Jag vill att du ska klara att leva dig igenom allt detta svåra så du snart får ett liv som du är värd. Du får inte ge upp! Men jag förstår att du tänker så ibland för det hör till åldern lite också.

Livet är inte så dumt även om det är svårt många gånger. Jag sitter här nu och väntar på att H-n ska komma hem så vi kan köra en sväng om huset i B-d. Det börjar mörkna ordentligt nu.

Jag satt i trädgården och åt tidigare. Underbart härligt. Här så fint och fåglarna kvittrade för fullt. Hästarna är nästan keliga. Snart SKA jag börja rida …..

kramar om dig
Birgitta


hej

majlet var meningen som ett hejdå brev eller nåt…ville inte leva…eller nåt.men jag lever ännu… trött mia


20000519

Mia Lilla,

Jag blir så himla orolig när du inte hör av dig.
Så är det bara!

*kramar dig*
Birgitta


20000521

Hej.

jag har suttit hos mamma i stort sett varje dag, jag är väldigt trött. Hon ligger bara still, utan att röra sig eller säga nåt. Undrar om hon hör och märker att jag är där? Ibland får jag för mig att hon låtsas, bara för att straffa mig, det är ju sjukt att tänka så.

Jag tänker på dej ibland där jag sitter hos mamma. Undrar hur husköpet har gått, undrar vad ni ska göra av marken ni har kvar? Hur ni mår allihopen.

Tänker på Cc hur hon har det. Man får tid att tänka. Jag har tillomed glömt bort den där klockan som man hör slå om till varje minut och som hänger ovanför dörren.

sjuksystrarna är snälla, dom frågar hur jag har det ibland.

så du behöver inte vara orolig.

*kramar länge om*
mia


Lilla Mia,

Jag blir så glad så jag blir tårögd …. för ditt mail nu. jag har varit så orolig för dig. Bra att du tar det lugnt och bra att du låter dina tankar vandra fritt.

Det blev inget köp av detta huset i B-d. Säljaren var för ”styvnackad”. Nu ritar jag själv ”drömhus”. Jag tänker mig bygglov och placering på marken vi har kvar. Huset Solbacken finns kvar i mina tankar.

H-n tror inte att det kommer att gå så snabbt att vi kan flytta in direkt härifrån utan att vi måste mellanlanda någonstans. Fy så jobbigt tänker jag då!

Här är så fint nu! Underbart! Allting är så grönt. Blommorna står i full blom. Utanför mitt fönster här är det ett hav av cerisfärgade blommor, Rododendron. Allén ner till gården och trädgården är så himla fin. H-n har verkligen gjort ett fint jobb under åren.

De som ska bo här sedan köpte allt detta vackra. De t o m gillade grisarna *ler*

Idag slår vi gräset för vintermat till hästarna.

Lite kyligt är det fast jag har baddräkt och shorts ….

Åh Mia jag är så glad för att du äntligen skrev … *kram*
*kramar länge med tårar i ögonen*

Lova att du är rädd om dig!

Birgitta


20000521+

Hej.

Jag kan vara flytt hjälp när ni behöver..*ler*

Du..det var inte meningen att göra dej orolig eller nåt. Det har bara varit ganska mycket nu…och jag har knappt varit hemma, och när jag kommit hem så har jag slängt mig på sängen. jag ska vara hos mamma lite i nästa vecka oxå, så du vet. tycker om dej. kram mia


Mia Lilla,

Nu känner jag mig lugnare. Du är säkert rädd om dig. Klart du ska vila och hämta igen dig efter de psykiska påfrestningarna som oron innebär.

Hoppas din mamma hämtar igen sig.

Denna veckan har jag sammanträden både tisdag och onsdag. Det blir långa dagar. Dessutom också långa resor.

Vi hörs snart igen!
Sköt om dig!

*kramar*
Birgitta
Ps vi kommer att behöva flytthjälp *ler*


20000525

hej Mia Lilla!

Hoppas du har det bra …?
Sitter du hos din mamma …. hela dagarna?
Hur har du det med skolan? Hur mår din bror?

Tycker du det ska bli skönt med sommarlov?

Här blåser det fruktansvärt just nu. H-n är i S-m så jag känner mig lite ensam när det viner i husknuten så. Inte rädd eller så … har ju Billie … *ler*

Kram
Birgitta


20000528

Mia Lilla,

Nu är jag så där orolig igen!

Lilla Gumman hör av dig så jag vet att du finns där i andra änden … även om du har det olidligt svårt just nu.

*kramar dig länge*
Birgitta


Birgitta.

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva. Jag vill skriva nåt som är kul att skriva om. Inte bara elende.men.. Jag är mycket lessen. Jag sitter hos mamma hela dagarna. men ingen förändring. Jag har en bror som inte vill prata medmej. Jag förstår det. Jag låter honom va nu, men det gör ont.

Fruktansvärt ont i mitt hjärta.

Jag gråter varje natt. så tyst så ingen hör. Ibland är jag vaken nätterna igenom, under samma himmel som hela jordens befolkning sitter jag och kan inte få tårarna att sluta komma.

Det gör ont hela tiden ju. och jag är såtrött på det.

kram från
mia som ändå tänker på dej för hon tycker om dej.


Glömde….

jag drömde inatt om att vi träffades. det var en fin dröm.

mia


…den drömmen blir verklighet … det närmar sig för varje dag.

Idag har du besök i min gästbok:
http://www.bravenet.com/guestbook/show.asp?usernum=1841786790

Här har vi varit samlade idag. L-a kom sent för hon har seglat i Göteborgs skärgård.

Vet du att jag har ridit! Förra söndagen. jag är glad för det. På onsdag kommer hovslagaren och verkar hästarna sedan ska det ridas även på Séita, min livfulla och glada häst.

Det gör ont i mig att du har det så. Men jag vill att du skriver ändå. Jag tror också att du kan skriva fina dikter med mycket känslor i. Prova. Köp dig en fin bok och skriv ner dina tankar. Håller du tummarna på tisdag kl 15.15 …? Det behöver jag för min uppsats.

*kramar dig länge*
Birgitta
Ps Emmiz har armen gipsad .. vet inte varför än.


Är det aldrig nån på chatten längre? ville bara prata lite, men den var tom.


Jag brukar inte vara i chatten så jag vet inte riktigt hur välbesökt den är. kram
Birgitta


Först och främst vill jag tacka Malin för det hon skrev i dagboken.

öh..men vet inte var jag ska göra det så jag gör det genom dej.Orden värmde.

sen undrar jag.
varför rider du inte oftare?

jag är nog lite rädd för hästar…dom är ju så stora. så har dom så många ben att sparkas med och så en stor mun med stora tänder som kan bitas..man kan ju varken stå bak eller fram då risken är stor för skada. *ler* och sen när man ska rida så slår dom bakut och slänger ner en på marken.

Tycker mycket bättre om hundar *ler igen*

Det där med dikt. nääe..Jag e dålig på ord…det har jag ju sagt förut.

Jag håller tummarna, ska komma ihåg tiden och skänka dej en extra tanke då. Hälsa Emmiz jätte mycket att hon ska sköta om sej och tänka först och främst på sej själv nu. Det är egentligen mycket jag vill säga henne. ska tänka igenom lite och säga det till henne, när jag formulerat nåt klokt.

mia


20000530

jag blir förrbanad. Det är nog inte ofta jag blir det, men nu kokar det inom mej. Hur 17 kan man låta en förvirrad gammal tant ligga i ett rum aldeles ensam ropandes på hjälp och alla sjuksköterskor springer förbi, och andra folk går förbi och stirrar på henne som om hon vore en utomjording.

jag har sett henne då jag varit hos mamma. Hon har ibland sträckt sin hand efter folk för att försöka få kontakt och hjälp. Tanten är förvirrad och vet inte var hon hamnat, men de hon tagit tag i har ryckt loss sig och gått snabbt därifrån. Jag blir förrbnnad!!! Det kostar väl inte mycket att sätta sig där hos henne och stryka henne lugnande över armen ?

Tänk själv om man inte visste var man var och ingen hade tid att sätta sig ner och förklara. När man satte sig ner och pratade med henne en stund så vart allt ju lugnt igen. Visserligen kom hennes förvirring och rädsla tillbaka men då var ju den stunden bra iallfall. Jag skule aldrig klara av att arbeta på ett sånt ställe. Meningen är ju att man ska ta hand om patienterna, inte bara genom att lägga om sår och ge piller. Hinner man inte med att sätta sig ner och prata en stund så måste ju halva arbestglädjen försvinna.

Fy för att bli gammal.

mia


Idag har jag hållt tummarna för dej, hoppas det hjälpte, fast det kanske inte behövdes…du är bra

mia


Hej Mia Lilla,

Det hjälpte! Det var dina tummar som gjorde att det kändes så bra!
Åh vad glad jag är nu!

Du kommer också att bli jätteduktig!
Ska snart skriva ett långt brev till dig!

Var rädd om dig!

*kram*
Birgitta


20000531

Hej.

Glad över att det har gått bra med uppsattsen.
Nu är min klass på klassresa i Göteborg, jag åkte inte med.

*kramar om*
mia


Mia Lilla,

Varför åkte du inte med?
Du hade säkert tyckt det varit kul!

*kramar om tillbaka*

kram igen
Birgitta


Eftersom jag inte skrev så mycket förrra veckan måste jag ta igen det nu, *ler*

Jag är nog lite pratsugen.

Vet du…Jag tror jag börjar komma tillbaka lite till verkligheten och livet. Det känns så. Jag orkar engagera mej mer nu än förut. Har du märkt det? Nää kanske du inte har gjort i mina mail men jag känner iallafall att jag är över ytan nu.

jag har suttit och läst 4 sidor av mina mail till dej. Tror det är bra för mej att läsa igenom. Ibland hade jag sån glöd att kämpa och försöka få allting bra, det var längesen jag kände så sist.

Vet du..vi måste ha kännt varandra länge nu..över ett halvår.

och jag tycker så mycket om dej. För att du är du och för att du är ärlig och rak och för att du orkar stå ut med mej.

ja..det var väl det jag vile säjja i stort sett.

kram
mia


Mia Lilla,

Vad glad jag blir att du känner så. Och jag tycker det ska bli så spännande att följa dig i livet.

Många som följer vår kommunikation förundras så över din styrka och de blir så oroliga när de inte hör från oss på ett tag. Då får jag oroliga mail. Jag har flera som snart ska läggas ut på supportsidan.

Det är så fantastiskt också vilken självinsikt ni utvecklar både du och Emmiz. Den kommer ni att ha nytta av.

Jag tror också att det kan kännas bra att läsa mailen. Det gör även jag. Man kommer ihåg hur det kändes och man kommer ihåg oron … samtidigt så har vi ju tagit oss vidare. Du har verkligen utvecklats och säkert fått mycket erfarenhet.

Du frågade tidigare om min ridning. Jag har inte ridit därför att jag håller på med så mycket annat just nu. Men jag vill rida och mår så bra av att rida. Mina hästar är världens snällaste. De skulle inte sparka eller göra dumma saker. De är trogna som hundar fast hästar. Islänningar är speciella. Nu får jag nog sälja dom fast jag inte vill.

I morgon ska jag sova. Skönt! Idag har jag lämnat in uppsatsen för tryckning. På tisdag är den klar. Jag valde solgult försättsblad. Idag fanns regnbågen här. Då tänker jag särskilt på dig, Lilla Regnbågsflicka.

Snart blir det 1-årsjubiléum … i augusti tror jag det var. Det du!

*kramar om dig länge*
Birgitta


>

>Varför åkte du inte med?
>Du hade säkert tyckt det varit kul!

Jag kände jag var tvungen att vara hos mamma.

>Mia idag har vi köpt huset i Båstad som jag tidigare skickade bild
>på.
>Vi flyttar in 1 nov … det dröjer alltså.

Känns det lugnare nu när det är färdigt och bestämt?
mia


Mia Lilla,

Tack för det fina kortet och för tanken bakom. Jag gjorde ett till dig och sedan när jag skulle skicka det så blev det ngt fel och explorer stängde av sig. Jag är nervös för min dator men J-b ska fixa en ny till mig. Då slipper jag att vara utan när demnna ska formateras om.

Ja, det känns bra att veta hur det ska bli. H-n är nöjd och glad. Jag tycker eg att huset är underbart men lite litet eg för oss. En av mina kollegor bor på samma gata. Henne tycker jag mycket om.

Det blir nog bra och framförallt ett lättare och bekvämare liv. Jag ska inreda huset fint. Jag gillar heminredning och färger. A-a vill bo hemma ett tag nu hon har nog tyckt det varit lite ensamt i H-g, stackarn. H-n och jag tror dock att hon tröttnar snart på oss och vill ha ngt eget. Hon är ju 19 nu. Tar studenten 9/6.

*kram*
Birgitta


Måste du sälja hästarna? Kan du inte bara..arrendera ut dem..eller hur man gör och vad det heter.?

Hoppas du får sova gott och länge i morrn…det e du värd. gonatt

mia


Jo, jag ska undersöka alla möjligheter. Det som är minst lyckat är att ha dem kvar och att jag måste åka hit och se till dem morgon och kväll under vintertiden.

Du är också värd att få sova gott så jag önskar oss en god sömn och en god morgon den 1 juni.

Min s-r fyller år den 3:e juni. Kanske åker vi upp då. Jag skulle eg måla tofflor till henne för hon blev så förtjust i mina.

Kram och go´natt!
Birgitta


20000601

Hej Mia,

Jo, vi fick sova ganska länge. Vår granne kom vid halv 10 och väckte oss. Han var kaffesugen och kände sig ensam eftersom hans fru jobbade. De är våra allra bästa vänner här på Bjäre.

Vi satt länge vid frukostbordet. Sedan när han åkte kom J-b och då åkte jag för första gången i hans nya bil och vi åkte alla tre för att visa honom huset. Jag tog bilder.

Tänk när du kommer och hälsar på! Det du!

Visst ser det fint ut!? Det är L-n man ser. B-d ligger vid ”fötterna! i dalen alltså. Jag kommer att ha ca 1,5 km till skolan som ligger nere vid vattnet.

Hoppas du får en riktigt skön och solig dag.

*kram*
Birgitta


Tack

för kortet! *kram*

Idag skiner solen och det är varmt. Jag tänkte sola lite grann. Sedan hälsar jag på mamma.

Hur har du det idag? Hoppas du fick sova lääääänge..*ler*

mia


Men..oj..det var ju fint, ni får ju havsutsikt..?

Tyckte det såg stort ut.
Det blir nog bra.

*kram*
mia
ps: Jag saknar mamma.


20000602

Mia Lilla,

Jag förstår att du saknar din mamma. Och kanske din bror. Det ordnar sig säkert så småningom. Under tiden måste du vara rädd om dig och tänka på ditt bästa. Det är det klokaste.

Så snart som möjligt när du får lust och ork för skolarbetet så kommer du att lyckas bra även med det.

Vad ska du göra i sommar? Sommarjobba? Brukar du det?

Jag ska sortera prylar, sälja överblivet och börja packa. Jag ska också göra klar boken med stort B.

Sedan ska det bli spännande att se vilka kurser jag kommit med på. Hoppas socialpsykologi och specialpedagogik.

Här är mulet idag. Jag hade tänkt handla skor men det blev banken och handpenningen i stället. Vi är lite krassliga, förkylda, halsont … fy!

*kram*
Birgitta


20000605

Hej Birgitta

*skickar över blifriskmeddetsammapiller*

Hoppas du mår bättre nu och sådär.

Vad skriver du på för bok? *nyfiken*

Jag ska inte jobba i sommar, har inte haft ork att söka något. Annars har jag haft lite olika sommararbeten, så pass så jag kunde köpa mig en dator iallafall. Men iår blir det inget.

*ler åt den energi du har* Du kommer inte att ha några problem att fylla somaren på aktiviteter förstår jag.

sköt om dej
mia


hej Mia,

Tack för ”pillerna” nu känner jag mig helt ok igen.

Boken är den om ”Regnbågsflickan”. Hoppas jag ska kunna få tid att skriva den så som jag önskar. Den behövs för att ändra på världen.

Fy vad det kommer att bli drygt till flyttningen. Jag är ju så hialös (skånskt uttryck som betyder otålig).

Hur är det med din mamma?
Träffar du din bror?
Träffar du den tjejen som du gillade på BUP?
Har du funnit dig tillrätta i din nya familj och dom med dig?
Fungerar det bra?

Har du det bra?

Många har gripits så av dig och din livsberättelse. Undrar hur många som följer oss …?

I morgon ska vi ha ”Roliga rundan” i skolan. Åk 6 gör en runda för alla i skolan. Eleverna blandas åk-vis. Vi är ute och har matsäck.

Skolan ligger nästan vid stranden. Hoppas det blir fint väder.

kram
Birgitta


Hej igen.

många frågor….

>Hur är det med din mamma?
ingen förändring

>Träffar du din bror?
har mött honom när jag varit hos mamma.

>Träffar du den tjejen som du gillade på BUP?
nej…

>Har du funnit dig tillrätta i din nya familj och dom med dig?
>Fungerar det bra?
ja

>Har du det bra?
ja

Det komer att regna i morrn, så ta med regngrejer.

mia


20000606

usch, jag är så pratsugen….
hur har du haft det idag? Behvdes regnkläderna?

mia


Hej Mia,

Jo det behövdes regnkläder. Men allt gick jättebra och alla var nöjda … tror jag.

Jag fattar inte att det snart är sommarlov.
Hur firar ni skolavslutningen?

Jag är ledsen för din mammas skull.

Här är urtrist väder just nu. Man nästan undrar om vi kommer att få fint väder igen i sommar.

Kram
Birgitta


20000607

Här blåser det full storm, jag bara väntar på att dina grisar ska komma fladdrande utanför fönstret.

vi firar skolavslutningen med att åka vagn i samhället sen äter vi middag på en restaurang innan vi åker vidare för att festa natten lång.

Igår var jag hos diabetes läkaren…mina prover var inte lysande. men det årdnar sej nog.

jag såg brorsan idag på sjukhuset…han pratar fortfarande inte med mej..ont ont ont…

Hur mår du?

mia


Vad mysigt det låter med vagn och restaurang.

Det där med dina värden … du måste vara rädd om dig och vara så klok som du är. Sedan vet jag att värdena påverkas av hur man mår allmänt också. Kanske de är bra efter omständigheterna?

Vad tråkigt att din bror lastar dig för det inträffade … för det är väl det som orsakar tystnaden? har du haft chans att förklara? Kan du prata med hans familjehem och be dem förklara?

Bakom hans reaktion finns ju också hans behov av kontakt med dig.

Idag var vi ute och åkte i omgivningarna. Vi var ääven en sväng i Halmstad.

Kramar om dig!
Birgitta


20000608

Usch Jag kan inte sova…fått tillbaka mardrömmarna.

*kramar om länge om jag får*

mia


Mia Lilla,

Tack för kramen! Jag gillar kramar.

Berätta och lyft av dig mardrömmarna. Bli av med dom för gott. Du vet att du kan berätta, Mia. Jag är redo när du vill och behöver.

Jag har varit på styrelsemöte och det var så roligt och trevligt. Vår yngste medlem var så sprudlande av energi och idéer. Det är kul att backa upp ungdomar.

I morgon ska vi fira A-a. Vi ska äta på ett trevligt ställe och ha en fin dag tillsammans.

Jag längtar efter att få ut min examen från Lund. (Filosofie kandidatexamen i Pedagogik). Hoppas den kommer snart. Sedan ska jag direkt ge mig på nästa (Filosofie Magisterexamen i Pedagogik).

Sedan ska jag ta några år på mig och jobba för licentiatexamen och att doktorera. Sedan är jag nog pensionär … då ska jag läsa skönlitteratur … och titta på den vackra utsikten *ler*

kramar dig länge
Birgitta


20000609

Hej Birgitta.

Jaha, då hade man sommarlov. Det känns annorlunda iår eftersom jag inte har några föräldrar att vara orolig över på det sättet iår.

Det blev fest igår. Fast det var trevligt med vagn och middag. Jag kunde inte låta bli att bli lite lessen när alla föräldrarna kom och grattulerade mina klasskompisar. Mina föräldrar var inte där. Mitt eget fel jag vet…så det var bara dumt att bli lessen.

Mamma har blivit ett barn igen. Hon äter inte själv och får ha blöja.
mitt fel.

Fyller A-a år eller har hon tatt studenten?

Ni får ha det så trevligt.

Var får du din studie gnista ifrån? Blir du aldrig trött på att studera?

mia


hej Mia Lilla,

Här får du en stor varm sommarlovskram från mig.
*kraaaaaammmmmmm*

A-a tar studenten och vi ska bara fira några stycken hon vill ha det så.

Studiegnistan bara finns där … det är så himla kul!

Det är inte ditt fel det som hänt! Absolut inte. Tack vare dig så kommer din bror och du att få liv som ni kan leva väl. Allt talar för att ni hade riskerat gå under annars. Både du och din bror hade troligen hamnat i missbruk och misär.

Du är en sann hjältinna.

Det är bara så!

*kramar om dig länge*

Mia Lilla gå ut på kondis (du tycker ju om att sitta och titta på folk) välj ngt riktigt gott och smaskigt (fast lite förnuftigt också) … jag bjuder. När vi träffas ska jag betala. jag vill bjuda dig. När du sitter tänker jag på dig hela tiden.

*kram*
Birgitta


Hej.

Jag har funderat ett tag på en grej.

Varför känner jag mej fortfarande så deppig och olycklig? Det händer ju inte detdär äckliga längre med gubbarna och pappa. Brorsan har koommit därifrån Och jag behöver inte längre vara orolig över honom. Men varför gör det då så ont ändå? Kommer det aldrig att gå över? Det känns ju nästan värre nu än när allt hände. Varför är det så?

Jag har varit så dum mot mamma, ringt socialen och ”hängt ut” min familj. Jag har varit så elak. Och nu ligger mamma där, orörlig. Jag saknar henne, kanske därför jag är så nere? Fast jag vet inte…det är ju klart en orsak..men det är nån annan konstig känsla oxå. jag förstår inte och jag blir tokig av att försöka förstå.

Detta med relationer har blivit så konstigt. Jag längtar så efter att få krypa in i en famn och vara liten samtidigt som jag blir aldeles iskall när jag tänker på att nån tar i mej eller bara ska kramas.Kommer det alltid att vara så?

Och drömmarna…Svårt att sova på natten.

Och tårarna..som bara kommer mer och mer. Blir det aldrig bra? Jag vill ju så gärna att det ska bli bra.

Och gubbarna..tänker på om flera tjejer utsatts för dom…det är inte rätt av mej att bara släppa det…men jag orkar inte. Bara inte fler har utsatts…inte fler.

och vad händer med pappa? när kommer han ut? Hur är han då? Ska jag tillbaka till honom då? Kommer jag att få bo här för all framtid? Dom ville ju inte det..men nu kan ju inte mamma ta hand om mej längre. Varför berättar ingen för mej? Varför ska jag hela tiden fråga, det är jobbigt att tänka. Kan ingen bara prata lite med mej?

Det är så konstigt allt. Världen är upp och ner och hit och dit. Det är så konstigt. Ibland känner jag att jag vill ha tillbaka min värld som det var förut, för då lyckades jag stänga in och glömma och inte känna. Nu känner jag hela tiden och det gör ont…jag vill inte ha ont längre.

asch..skitsamma.

Jag ska sita på ett fik i morrn. Jag ska beställa en Biskvi det är gott.

Grattulera Amira från mej.

mia
ps: det blev visst lite längre än jag hade tänkt


Hej Mia,

> Jag har funderat ett tag på en grej.
> Varför känner jag mej fortfarande så deppig och olycklig? Det händer
> ju inte detdär äckliga längre med gubbarna och pappa. Brorsan har
> koommit därifrån Och jag behöver inte längre vara orolig över honom.
> Men varför gör det då så ont ändå? Kommer det aldrig att gå över? Det
> känns ju nästan värre nu än när allt hände. Varför är det så?

Att du känner dig deppig och olycklig är naturligt efter vad du upplevt under så långperiod. Det kommer att bli bättre. Om du tog emot hjälp från BUP och ngn som var bra där så skulle det gå fortare. Nu brottas du ensam med tankar, känslor och minnen. De skulle kunna förklara mycket och få tankarna på rätt spår … Du hade ju träffat en du gillade …ju.

> Jag har varit så dum mot mamma, ringt socialen och ”hängt ut” min
> familj. Jag har varit så elak. Och nu ligger mamma där, orörlig. Jag
> saknar henne, kanske därför jag är så nere? Fast jag vet inte…det är
> ju klart en orsak..men det är nån annan konstig känsla oxå. jag
> förstår inte och jag blir tokig av att försöka förstå. >

Du har gjort rätt, det enda rätta och beundransvärt modigt. Du kommer att kunna vara förebild för andra i liknande situation.

Du ville skydda din mamma och för att göra detta gjorde du t o m något du inte borde. En olycka skedde och din mamma skadades.

Det drabbar dig dubbelt och orättvist …. Du ska inte lasta dig själv, det är fel.

> Detta med relationer har blivit så konstigt. Jag längtar så efter att
> få krypa in i en famn och vara liten samtidigt som jag blir aldeles
> iskall när jag tänker på att nån tar i mej eller bara ska
> kramas.Kommer det alltid att vara så?>

Nej, inte alltid. Men du kommer nog att vara mycket känslig för hur andra människor närmar dig. För att du ska kunna känna dig trygg måste du ha någon som förstår att vara försiktig och mycket lyhörd för dina känslor och reaktioner. Hänsynsfullhet och respekt.

> Och drömmarna…Svårt att sova på natten.
> Och tårarna..som bara kommer mer och mer. Blir det aldrig bra? Jag
> vill ju så gärna att det ska bli bra.>

Jag tycker du ska kontakta BUP. Du skulle känna dig bättre då … snabbare.

> Och gubbarna..tänker på om flera tjejer utsatts för dom…det är inte
> rätt av mej att bara släppa det…men jag orkar inte. Bara inte fler
> har utsatts…inte fler.>

Risken är naturligtvis stor att fler lever i samma situation som den du nu tagit er ur. Du ska dock tänka mer på dig själv just nu än att ta ansvar för andra. Det kan komma när du orkar.

> och vad händer med pappa? när kommer han ut? Hur är han då? Ska jag
> tillbaka till honom då? Kommer jag att få bo här för all framtid? Dom
> ville ju inte det..men nu kan ju inte mamma ta hand om mej längre.
> Varför berättar ingen för mej? Varför ska jag hela tiden fråga, det är
> jobbigt att tänka. Kan ingen bara prata lite med mej?>

Pratar dom inte med dig om detta så gör dom fel. Så är det bara!

Socialtjänsten har ansvaret. De verkar ha mycket att lära sig och mycket att utveckla i sitt arbetssätt. Det är skrämmande men bekräftar ju BRIS undersökningar att barn inte känner förtroende för socilatjänsten. Det är högst upprörande och en skandal!

> Det är så konstigt allt. Världen är upp och ner och hit och dit. Det
> är så konstigt. Ibland känner jag att jag vill ha tillbaka min värld
> som det var förut, för då lyckades jag stänga in och glömma och inte
> känna. Nu känner jag hela tiden och det gör ont…jag vill inte ha ont
> längre. asch..skitsamma.>

Det kommer att bli bra. Hade det fortsatt hade det varit förödande för dig och din bror.

> Jag ska sita på ett fik i morrn. Jag ska beställa en Biskvi det är
> gott.

Jag ska tänka på dig hela dagen.

> Grattulera A-a från mej.

Tack det ska jag göra. Hon hälsar till dig. Börjar jobba för att kunna resa till … du-vet-vart … i sommar. Vi har tänkt tanken att åka med. Då du … kan vi träffas … *ler*

> mia >
> ps: det blev visst lite längre än jag hade tänkt>

Jag är glad att du skrev ett långt mail.

*kramar om dig*
Birgitta


20000610

hej.

Idag har jag varit i stan och solat. Satte mig vid xx och värmde mig. Jag har oxå fikat som jag sa jag skulle. Alla uteserveringar har öppnat nu. Nu lever stan igen.

Anledningen till att jag inte vill gå tillbaka til Bup är för att jag är rädd. Vet inte riktigt vad det är jag är rädd för, men så är det. Rädd kanske för att hon ska tycka jag är knepp och låsa in mej. Eller rädd för att prata om allt bara.

Kommer ni hit ska jag visa er runt…(XXX: ………. slut på XXX)

tack för att du finns

mia


20000611

Hej Mia Lilla,

Jag tänkte på dig när du satt där i solen och när du fikade. Drack du te eller läsk? Eller kaffe?

Det skulle vara jätteroligt och spännande med guidning i de xxxxxxx som är så väl bevarade.

> Anledningen till att jag inte vill gå tillbaka til Bup är för att jag är > rädd. Vet inte riktigt vad det är jag är rädd för, men så är det. Rädd > kanske för att hon ska tycka jag är knepp och låsa in mej. Eller rädd > för att prata om allt bara.

Ja, det är nog lätt att tänka och känna så men det kommer du snart över bara du börjar. Jag lovar dig att de INTE kommer att tycka att du är knäpp. De kommer INTE att låsa in dig. Det senare är nog det största hindret … ”rädd för att prata om allt” … men det blir bättre bara du börjar. Bättre att börja nu än när det tagit ett ännu fastare grepp. Du kommer att må bättre fortare. Ta kontakt med den du gillade! Försök få så att du träffar henne ofta i början. Det kan ju vara bra nu i sommar. Skynda dig att höra av dig till henne för att planera tider … hon har väl semester också.

Nu ska A-a och jag gå en lång promenad. Hon ska plocka medicinalväxter till teer mm.

Jag är också glad för att du kommit i min väg.

Var rädd om dig!

kram
Birgitta


20000612

hej Mia,

Hoppas du har haft en skön helg och att vädret har varit bra.

I morgon har jag för mycket … konferens och sammanträden … hela dagen och hela kvällen … ingen lust alls med det.

kram
Birgitta


20000613

jag ringde BUP idag…

…..det gäller att överleva


Åh vad du är duktig!

*kraaaam*

Bra gjort!

Mia Lilla … Du är en överlevare och en vällevare!

Så är det bara!

*kramar om dig ordentligt*

*glad*
Birgitta


vill inte vara en knäppis…..

vill inte vara jag….


Mia Lilla,

Du är människa som kan vara stolt över dig själv. Det kommer du att vara så småningom. Jag är mycket stolt över dig.

Att du känner dig ”knäpp” beror på att du inte får styr på alla tankar och känslor inombords. Du är verkligen inte knäpp! Du är en mycket klok flicka! Så är det bara!

Hoppas att du fått tid snart.

Vi har varit i H-d och lämnat in A-s betyg. Hoppas hon kommer med på ngn av de sökta högskolekurserna.

Vi har ätit jordgubbar igen. På söndag vill jag äta varmrökt lax, färskpotatis, jordgubbar och vaniljglass.

*kram*
Birgitta


Jag är visst knäpp.

Jag skär mej själv, tror att allt blir bra då jag känner mej äcklig

jag fattar ingenting

är helt enkelt dum i huvet

Jag är ingen människa..bara en svart kol klump eller en parasit

maten på söndag lät go


Mia Lilla,

Du måste sluta att skära och göra illa dig! Du får gå på ngt annat än dig. Du är inte dum och du är inte knäpp.

Det är orättvist att skada DIG!

Alla i samma situation gör fel mot sig själva när de skadar sig. Det kallas självstympning. Det är rätta ordet fick jag veta av min opponent som hade skrivit om detta. Van gogh är den mest kände självstymparen. Han skar av sig örat … fast det var väl i vredesmod och svartsjuka … tror jag. Han var nog lite tokig. Men du är inte tokig! och inte andra flickor i din situation heller. Ni är bara hårda och orättvisa mot er själva. DET ÄR FAKTISKT INTE RÄTT.

Du ska vara rädd om dig för det är just vad du är värd!

*kramar om dig så länge att du slutar skära*

*kraaam*
Birgitta


20000614

Har fått för mig att du fyller år idag. Har jag rätt?


… ja du har rätt som alltid! *ler*

*kram*


GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*ler*

Hur har födelsedan varit?

Hur gamal blev du? 52?

tänkte hitta ett e-vykort…men jag är kräsen så jag leta och leta men jag hitta inget bra nog för dej

*grattis kramar*från

mia


Tack Lilla Mia,

Jag blir glad för dina kramar.
*kramar tillbaka*

Jag har haft en bra dag. Kaffe på sängen och rosor från mina rosenbuskar, underbar doft och tre färger.

Sedan har jag jobbat, min kollega bjöd på lunch och nu ikväll var det middag med all personal från skolan.

H-n är i L-d och kommer nog snart.

På söndag firar vi i familjen. Då fyller J-b 30 år. Jag är 53 nu. En härlig ålder.

Du kommer att få se *ler*

Var rädd om dig!

kram Birgitta


20000615

Hej.

Jag kommer att flytta ett tag härifrån. Till nåt psykhem eller vad man ska kalla det. Där bor andra ungdomar som haft jobbigt hemma eller med sej själva. detta efter att jag fick nåt hjärnsläpp eller vad man kallar det och slog näven så ett fönster gick sönder, och sparka och bettede mej dumt och sedan svimmade av på sjukhuset. Jag har pratat med Bup hela dagen känns det som och jag ska dit till hemmet i morrn redan. SÅ nu kan vi inte hålla kontakten via datorn längre….trist.

men vi hörs kanske ikväll?hoppas det iallfall.

kommer att sakna dej

mia


Hej Mia Lilla,

Nu är jag här. Jag tror att det kommer att bli bra. Det du råkat ut för är inte något konstigt … bara en naturlig … följdriktig reaktion.

Det är lite av det du har inom dig som kommer ut fast explosionsartat.

Jag kommer att vara med dig precis hela tiden i mina tankar.
Precis hela tiden! Kom ihåg det!

*kramar om dig jättelänge*

Birgitta


Jag är lite nervös och osäker över allt. men ja..det kanske är bra.

sköt om dej.

hälsa emmiz.

kram
mia


Mia Lilla,

Det är DU som ska sköta om dig och vara rädd om dig. Jag finns här när du kommer tillbaka.

Jag känner mig ganska lugn för jag vet att du är en klok flicka … annars hade jag varit orolig för att du hamnar i ”dåligt” sällskap.

Men jag känner mig lika säker på ditt omdöme som på mina egna barns omdöme.

Mia jag tror det kan bli bra. Försök få en bra kontakt där, en av ledarna, en du kan lita på och prata med. Sedan ska du ta upp kontakten med BUP igen hemma.

………………………..

Det kommer att bli bra både för dig och för A-a

… men det måste jobbas på. Du vet väl att Fl-n har börjat med samtalsterapi!?

Lycka till Lilla Gumman!

Jag är med dig hela vägen och lite till!

*kramar om dig igen*
Birgitta


jag vet inte när jag kommer hem. kan dröja länge.

några hade bott där i ett år, några i bara nån månad.

jag är ändå nervös,jag blir det med nya människor.

ja det ordnar sej väl…för alla


Mia Lilla,

Kan du inte skriva vad det heter och var det finns?

Känner du dig orolig om jag vet?

Kram

Birgitta


varför vill du veta?


Det skulle nog kännas lite tryggare att veta, tror jag.

Fast egentligen vill jag skicka många fina vykort till dig.

kram


*ler*

men..njae…du vet aldeles för mkt om mej.


Subject: Re: ska flytta

Date sent: Fri, 16 Jun 2000 00:40:28

du…allvarligt. Tror du det kommer att bli bra??

det är ett ställe med många olika ungar i min ålder och äldre även yngre som haft drog/sprit problem och sånt. Man bor i ett hus och lagar vår mat och sen är det personal där dygnet runt. sen e det terapi olika dagar och klockslag där man ibland sitter och pratar själv och ibland i grupp.

*nervös*..jag vill inte prata inför en grupp


Mia Lilla,

Jag är övetygad om att det blir bra. Alla tycker det är hemskt att tala inför grupp. Alla.

En risk finns …. att du som är så himla omtänksam ägna dig mer åt ngn annan där än om dig själv.

Det blir en risk om du gör det så mycket att du glömmer dina egna behov.

Lova att du tänker på att du själv ska bli så bra och stark och så fort som möjligt. Lova att du är rädd om dig och tänker på dig själv för en gångsskull! Snälla Mia …!

kram
Birgitta


>Lova att du tänker på att du själv ska bli så bra och stark och så >fort som möjligt. Lova att du är rädd om dig och tänker på dig själv för >en gångsskull! Snälla Mia …!

*ler* oki

ska försöka sova nu.

gonatt

*kramar länge om*

mia


Mia Lilla,

Jag kommer att tänka på dig mycket och jag kan inte tänka mig att du inte hör av dig på ngt sätt. Det finner du säkert lösning på.

Skulle jag inte höra ngt på länge så skulle jag med all säkerhet bli orolig. Datorer och möjligheter att skicka mail finns tillgängligt på fler och fler ställen nu. Hoppas du hittar något av dem. Jag önskar dig lycka till av hela mitt hjärta och jag känner att jag är med dig i ngn liten hörna.

Var rädd om dig!

Tänk på att du är en alldeles speciell flicka. Tvivla du ngn gång på det så tänk på alla människor som hört av sig.

De har inte fel!

många kramar

sov gott
Birgitta
Ps jag har många fina kort i min låda kan du tro *ler* det är säkert … från nationalmuséet, bokmässan mm brukar samla på mig


20000616

Subject: hejdå

Date sent: Fri, 16 Jun 2000 11:50

Sådär nu sticker jag.

Jag har skrivit ner din vanliga adress så det dimper väl ner nån rad antar jag. Har även skrivit ner ditt tele nr så om jag får? så ringer jaag kanske oxå.men bara om du vill. jag skulle ju vilja höra hur det är med dej och så oxå.

Du finns här.. *pekar mot mitt hjärta*..hela tiden. Tack

Kram

mia


Hej Mia Lilla,

Hoppas nu att du får det bra även om det också kan bli lite jobbigt. Jag tror du kommer att vara rädd om dig och sköta om dig väl.

Tänker på dig mycket

Lycka till!

*kram*
Birgitta


Nu tror jag vi är många som kommer att vara med Mia i tankarna. Vi kommer att hoppas och hoppas … innerligt … att Mia blir så omhuldad och får den medkännande och kärleksfulla omsorg som hon så väl är värd.

Mia, var rädd om dig!

Det vill jag att du ska vara!

*******kramar dig hela tiden*******

Ps. Mia Lilla, ring när du vill!

*Birgitta skickar kramar till Mia*


20000620

Mia ringde på eftermiddagen. Jag blev glad för telefonsamtalet. Mia hade känt sig nervös innan och kände sig osäker på om det var Ok att ringa. Lilla försynta Mia! Jag blev glad för att Mia hörde av sig … men jag blev lite bekymrad också. Skriver mer i Min Dagbok.

Mia, var rädd om dig! Lova!
*kram*
Mias sida nr 10 

Länkar till:  Mias 1:a   Mias 2:a  Mias 3:e  Mias 4:e  Mias 5:e  Mias 6:e  Mias 7:e  Mias 8:eMias 9:e  Mias 10:e  Mias 11:e  Mias 12:e  Mias 13:e ……..   Mias Dikt  Mias uppsats  
Support Regnbågsbarn med chat och forum mm …


Min Blåslampa Blåslampa för barns rätt och barns väl!… visst är den söt!
Ni som vill arbeta aktivt för barns rätt och barns väl …. sätt blåslampan på er sida!


allawrmot.jpg (15339 bytes)

Om B i r g i t t a

Sometimes I like what I see – then I shoot! – Sometimes I don't like what I see – then I shoot too!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: