RSS Flöde

Juni 2004

”Antingen är man en del av lösningen eller en del av problemet.” E Cleaver


Den 1 juni 2004.


Irriterande ljud jag vaknade av idag. Irriterande att vakna av irriterande ljud. Irriteraren reflekterade antagligen inte över vad han ställer till med …. för andra. Det finns dom som inte gör det.

En bofink flög på en glasruta idag och hamnade på vår balkong. Den blev alldeles yr och kunde inte röra sig riktigt. Det var fruktansvärt. Jag satte ut lite vatten till den så att den hade om den skulle behöva. När jag gjorde det så satt jag på huk och tittade rakt in i bofinkens ögon. Den tittade rakt in i mina ögon. Men satt alldeles stilla och fortsatte att titta rakt in i mina ögon. Den blev inte rädd och försökte fly. Den bara satt och tittade och jag tittade tillbaka. Det gjorde ont i mitt hjärta och jag bad en bön i mitt inre för den. Jag är rädd för att det kanske inte hjälpte. Det har hjälpt så långt i alla fall att den försökt ta sig ur balkongen men inte lyckades själv. Min Vattuman hjälpte den. Den flög dalande ner till terassen och sedan vet jag inte mer hur den klarade sig. Hoppas den kunde ta sig in bland buskarna så inte kråkor eller andra stora fåglar eller en katt hittar den. Bofinkar är lite speciella. 

Min pappa kallade alla killar jag och mina systrar var kära i för just bofinkar. ”Var det bofinken som ringde?” kunde han säga när vi pratat i telefon. Min Vattuman vet att han är en bofink. Klart att man måste hjälpa bofinkar i nöd. Det är viktigt! De är viktiga precis som alla andra små liv. 

Jag undrar vad pappa hade kallat min brors tjejer … om jag nu hade haft en bror. Ja det undrar jag. ”Blåsippan” kanske …? Eller gullvivan …?

”Vänlig och hjälpsam.” Nalle Puh

Den 2 juni 2004.


Stillhet …. Nu är det dags igen … kortet jag valde:

Silence
4 of Air

”It is time to still your mind, still all the voices that clamor and distract you from clarity. It is time to stop communicating, stop talking, stop trying to reason things through with language, and open your inner vision. Let your mind become as breathlessly silent as fog, as free as a butterfly. This moment is perfect… the next moment is perfect…

Be still. Listen.”  Lunaea.

Silence
4 of Air

”It is time to still your mind, still all the voices that clamor and distract you from clarity. It is time to stop communicating, stop talking, stop trying to reason things through with language, and open your inner vision. Let your mind become as breathlessly silent as fog, as free as a butterfly. This moment is perfect… the next moment is perfect…

Be still. Listen.” 

Lunaea.

”Vänlig och hjälpsam.” Nalle Puh

Den 3 juni 2004.


Solen är för underbar! jag trodde att höet som just bärgats mitt över vägen var jättefint med hög kvalitet. Men det är faktiskt för torrt förstod jag idag när jag pratade med lantbrukaren som bärgar och vårbrukar för fullt. Själva bladet på gräset smulas sönder av torrhet. Och visst är det torrt. I marken väldigt torrt. Det behövs regn och rotväta. Växter är tåliga men de har livsnödvändiga behov. Sol och vatten framförallt.

Mina växter behövde också vatten. Det slokades lite här och var. Jag är inte så väldans duktig men ganska. Jag vill ju att alla mina växter ska leva och trivas. Jag vill t.o.m. att spindlarna ska leva. Trivs gör de tydligen utmärkt. Ibland har jag fått för mig att försöka hjälpa spindlarna de där jättebamsiga att flytta. Jag har lyft ut dem försiktigt och släppt dem men de har snabbt rusat mot huset igen och säkert tagit sig in fast jag snabbt stängde dörren. De ville nog inte bli hjälpta att flytta.

Mitt Lilla GullHjärta har praat idag. Hos Min Vattuman. De skulle åka tåg till Nässjö och vara med på sammanträde. Mitt Lilla GullHjärta skulle som en uppgift få fotografera. Hon fotograferade blommor och annat i naturen. Hon är en liten naturflicka och en upptäckare i naturen. Det senare är hennes morfar, Min Vattuman, också. De upptäcker tillsammans. Man kan göra olika saker tillsammans med olika människor i naturen. Tillsammans med sin moster, Min Yngsta, upptäcker de vättar, älvor och troll. De plockar också nyttiga växter, nyttiga för än det ena och än det andra. Mitt Lilla GullHjärta hade en egen liten hörna i deras trädgård där hon torkade växter på ett torkstreck. 

”Han lekte hundra lekar, och sedan gick han i säng.” Nalle Puh


”En björn med Hjärna, min vän. (Säg om det igen.) Med Hjärna, min vän.” Nalle Puh

© Birgitta Rudenius

Om B i r g i t t a

Sometimes I like what I see – then I shoot! – Sometimes I don't like what I see – then I shoot too!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: