RSS Flöde

Juni 2003

”Man hittar alltid eskimåer som är beredda att tala om för dem som bor i Kongo hur man bäst står ut med hettan.” Stanislaw Jerzy LecDen 15 juni 2003.


Dagen efter Min Dag.

Det blev en sen födelsedagsfrukostbricka för Min Vattuman fick åka till akuten med Min Yngsta. När jag hörde bilen komma tillbaka sprang jag fort in och lade mig igen. Då hade jag redan säkrat inköp av bl.a. jordgubbar till tårtan. Det blev sång, kaffebricka och uppvaktning. Flaggan var hissad och solen tittade sig fram emellanåt. Det blev en mycket fin dag!

Även en mycket fin dag kan bjuda på irritationsmoment. En debattör hade lagt ett debattinlägg av minst sagt omfattande slag i min färgglada gästbok. Så´nt tycker jag är oförskämt! Välj plats som lämplig arena! Det finns folk som använder gästböcker för att sprida diverse reklam – Trist! Dåligt omdöme! Brist på respekt! Vad kan man mer säga!? Nu har jag iaf plockat bort inlägget. Vilket medförde att jag även skrev några rader här. Det hinner jag alldeles för sällan numera. Det är en sån period nu men det kan komma andra perioder när jag åter får mer tid här eller tar mig mer tid här – det är en prioriteringsfråga – och – utifrån olika viktiga aspekter. Så är det bara! 

Lilla GullHjärtat är här på ett par dagar. Två GullHjärtan är just nu ute och promenerar. Jag ska göra lite jobb och sedan förbereda middagen. Undrar om jag kan upprepa den där goda sötsura kycklingrätten – ska iaf göra ett tappert försök!

”En smula Hänsyn och lite Omtanke betyder så mycket. Nalle Puh

Den 19 juni 2003.


Snart är det semester. Känns skönt. Ska bara slappa, vara hemma och …. tänk om …. Ja, tänk om!

Tänk om den tanken kan komma till stånd. Jag tänker inte avslöja den här. Det förpliktigar mer. Vill nämligen inte ha sådana förpliktiganden. Särskilt inte under en semester. Så är det bara!

Nya domäner ska utvecklas men än så länge sammanfaller de identiskt. Alldeles identiskt. Men förhoppningsvis inte så länge till.

Jag har lämnat in min uppsatsMobbning i skolan – en utmaning för pedagoger” för ny tryckning. Det är glädjande att den får spridning! Barn och ungdomar – elever i skolan – ska inte behöva utstå vad min uppsats beskriver i lidande. Absolut inte! Därför behövs det insikt hos fler. Det kan man få genom att läsa min uppsats och alla dessa berättelser och beskrivningar om hur smärtsamt skolvardagen kan gestalta sig för elever som mobbas eller utfryses från sina kamraters gemenskap! Jag vill skriva mer om detta. Jag skulle vilja fördjupa ännu mer inom området hur vi är mot varandra! Ja, det vill jag!

Idag är Dagen då jag hittade en utsorterad bok som Mitt Lilla GullHjärta ska få. Biblioteket hade sorterat ut böcker och man kunde packa kassar fulla om man önskade. Men jag önskade bara denna enda bok – så jag fick den gratis! Snällt va’! som Mitt Lilla GullHjärta brukar säga. Om hon bara visste! – snart kommer hon att veta – mycket snart!

I morgon är det Midsommarafton – Glad Midsommar!

”Bara för att ett djur är stort betyder det inte att det inte vill ha vänlighet; hur stor Tiger än tycks vara får du inte glömma att han vill ha lika mycket vänlighet som Ru. Nalle Puh


”Vi kan söka efter Nordpolen eller leka ‘Så går vi runt kring en enebärsbusk’. Nalle Puh

© Birgitta Rudenius

blasippor_thumb[3]

Om B i r g i t t a

Sometimes I like what I see – then I shoot! – Sometimes I don't like what I see – then I shoot too!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: