RSS Flöde

Mars 2003

”Tiden går inte – det är vi som rusar fram genom den stillastående evigheten.” Okänd


Den 3 Mars 2003.


Nu är det Hälsovakten (finns på Internet) som gäller. Tillsammans med motion. Massor med motion. Så är det bara!

Jag blir mindre och mindre just nu. Det funkar hur bra som helst! Just nu. Så är det bara!

”Jag brukar vanligtvis äta något litet litet vid den här tiden på morgonen. Nalle Puh

Den 20 Mars 2003.


Det går framåt. Jag minskar och det känns ganska härligt för att inte säga rysligt härligt. Så skönt att kunna sköta om sig själv med promenader i vårsolen och frisk lantluft. Kontrast till innesittarjobbet med en massa läsning.

Jag tänker bra när jag promenerar också. Nästan lika bra som i badet. Ibland tänker jag på min forskningsfråga och vilka teorier jag ska använda. Just nu är jag inne på Erich Fromms ”Den sociala karaktären” och samtidigt kombinera med Habermas Systemteori. Jag tänker omkring detta och hur jag skulle kunna använda dessa på ett spännande sätt på de tre nivåerna jag vill undersöka. De tre nivåerna är verksamhetsnivå – utbildningsnivå – politisk nivå. Det känns så spännande att tänka omkring detta. Snart måste jag skriva ner mina tankar så de inte helt plötsligt hoppar bort.

Det blir tyvärr inte så mycket jobb här just nu. Det kan ju gå i perioder. Fortfarande är det så många ungdomar ”out there” som lever i en svår vardag och som behöver bli ”sedda”. Varför finns det så många vuxna som inte ”ser”!? Det kan vara föräldrar och det kan vara pedagoger. Någon inom varje verksamhet borde väl kunna förstå och borde väl kunna förmå ”se”! Våga se! våga agera! Våga lyssna! Våga vara en medmänniska.

Nu ska jag sätta mig att läsa. Min morgonrunda är avklarad. Trots min onda stortå. Dagens mat planerad enligt konstens alla regler och mina egna medvetna val. Jag kan ändra, ta bort eller lägga till. Det handlar om medvetna val och medvetna prioriteringar. Hela tiden. 14-15kg mindre är jag minsann och det ska bli minst 10 till. Så är det bara! 

Sedan blir det säkert en runda till ….

”Det är sol över ån, det är sol på vår häck … Nalle Puh

Den 21 Mars 2003.


Min onda tå tyckte tom att duntäcket var tungt! Den påminde mig hela natten – ständigt – ingen lugn sovstund. Tänkte att kommande morgon kunde nog inte få sin lilla morgonrunda. Men tji! Rundan har verka satt sig som en betingad reflex någonstans. Jag förberedde mig och klädde på mig och när jag kom till mina sportskor … det gick absolut INTE att ha tån i dessa. Fy vad ont det gjorde. trots att jag packade in tån i salva och kompress. Men men men … i min garderob fanns ett par gamla justerbara sandaler med öppen tå. Passade utmärkt. Iklädd långbyxor, poloylletröja (fast solen sken), täckjacka och mössa samt sandaler traskade jag iväg. Det blev av naturliga skäl en ngt långsammare takt denna morgon. Jag borde haft yllepantalånger också. Vinden var bitande kall. Ögonen rann av både stark sol och bitande vind. En solig varm dag provade jag med bomullströja i stället för min go´a yllepolo. Det var inte lyckat alls för mina axlar. Bomull blir kall när den blir våt och men min gångartakt blir jag väldigt svett. Det är ju meningen. Ylle håller sig varmt och gott trots fukt. Så är det bara! Ylle är så skönt och så gohärligt!

Lovsång för ylle. Jag älskar ylle! Riktiga raggsockar – oh så skönt. Och min härliga mönsterstickade kofta från Orkneyöarna – DEN är go´ minsann! Jo, jag är en ylleälskare. Innebär det att man är en (hel)ylletjej? Jo, det måste det ju göra. Alltså kan jag säga att jag är en helylletjej! Så det så!

Nu tänker jag inte ha ont i tån så särskilt länge till. Inte alls länge till! Så är det bara!

Idag måste det nog bara bli inhandlat lite blommor för plantering ute i krukorna. jag tror det är ett måste. Det känns så. Väldigt starkt. Jag är väl rustad för jag är ylleklädd från topp till tå. *ler*

Mums – jag tänker på vad jag precis lagt in i kylen *mmmummmms* Det är kräftstjärtar som jag låtit rinna av väl och sedan lagt i min blandning av olivolja och vitlök för att gotta ihop sig ordentligt. *Mums* Det ska bli smaskens ikväll. Det är redan inlagt i Hälsovakten. Detta program vill jag verkligen rekommendera till alla som månar om sin hälsa och som behöver hjälp att gå ner och hitta balans för sin kropp. Satsa på det! Själv har jag versionen ”aktiv”.

Idag ska jag nog lägga upp en webbsida för mina C-studenter som jag handleder. Det är ganska praktiskt att ha en sida där man snabbt kan få ut information och lägga schematider och andra tider. Jag får fundera på upplägget en stund. Det kan jag göra medan jag handlar blommor.

Nu till verket! Solen skiner! Oh vad det är härligt! Skönt att ylle finns! Så är det bara! 

”Och hela skogen brister ut i vårlig morgonhymn till slut. Nalle Puh


”Jag är ensam i hela världen, och hela världen är min! Nalle Puh

© Birgitta Rudenius

Om B i r g i t t a

Sometimes I like what I see – then I shoot! – Sometimes I don't like what I see – then I shoot too!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: