RSS Flöde

Februari 2003

”Tiden går inte – det är vi som rusar fram genom den stillastående evigheten.” Okänd


Den 1-2 Februari 2003.


Det är kallt – så kallt! Inte känner man för att gå ut inte! Bara sitta inne och mysa – gärna i goa läsfåtöljen. Så är det bara! 

Jag har pysslat, läst lite. Undrar varför det inte kommit några mail idag? Ngt fel på ”trådarna”? Det borde droppat in en hel del faktiskt. Det brukar det göra. Ja, jag undrar verkligen varför det är så sparsamt med mailen. Det MÅSTE vara något fel! Så är det bara!

Jag har många tankar i huvudet just nu. Det handlar om förhållningssätt, forskningsfrågor och andra stora saker. Tänkande kräver energi. När jag är inne i sådana där himla kreativa perioder och tankar bombarderar mig och jag knappt hinner titta på alla spännande tankar – ja då blir jag lite rastlös. Jag måste stoppa i mig saker. Denna gången fick det bli popcorn och pistagenötter. Jag passade på att ta fram mitt stora pappersblock för att rita upp alla tankar och få struktur på dem. Sedan känner jag mig alltid nöjd! Jättenöjd! När jag har ritat upp strukturen så är det sedan bara att fylla på här och där efter hand som tankarna trillar på. Himla bra strategi – för mig i alla fall.

Jo, jag känner mig nöjd, glad och går omkring och trivs med livet. Får man det!? Man kanske inte får känna sig för nöjd för då händer det något otrevligt. Nu känns det nästan som att … himmel jag skulle nog inte skriva att jag varken är så glad eller allra minst känner mig nöjd och trivs med livet …. huh … vad kan nu hända?

I morgon är det Min Vattumans födelsedag. Minsann!

”Binker tigger aldrig, men gott gör honom glad. Nalle Puh

Den 20 Februari 2003.


Nu har jag rusat fram i den stillastående evigheten igen några dagar. Bland annat har jag varit sjuk – ja fruktansvärt sjuk och hjälplös. Inget man önskar sin värsta fiende, eller? Kanske! Ibland blir man ju faktiskt så arg och så besviken så …. Åt pipsvängen med dom!

När jag väl börjat hämta igen mig igen så blev det en riktig ”kick-off”! En hälsoperiod startade. Nyttig mat i små doser och låg dosering varvat med promenader i det vackra vädret. Nu har jag hämtat igen mig så att jag känner mig mycket bättre än jag kände mig före jag blev sjuk. Nu har jag nästan den gamla konditionen tillbaka som jag hade före den senaste intensiva ”läsarperioden”. Skönt! Upp-och-ned! Berg-och-dal-bana! Hela tiden! Hur nyttigt är det för hälsan egentligen! Kroppen tål mycket må jag då säga. Då är det ju inte mer än rätt att jag tar väl vara på min lilla kropp. Så det gör jag i kvadrat just nu och det känns ….. fantastiskt!

Lagat mat har jag också gjort. För omväxlingens skull har jag haft middagen färdig varje kväll till Min Vattuman. Med levande ljus och allt. Jo, så har det varit nu flera dagar och kommer att vara även ikväll. Middagen står färdig att värma. Den står och ”gottar till sig” i järngrytan just nu. Sedan ska bara den sista touchen till innan den serveras varm. Mums! Filibabba!

Däremellan läser jag i min lässtol. Åh, vad det funkar bra somliga tider! Så det kan vara!

”Jag är ensam i hela världen, och hela världen är min! Nalle Puh

Den 21-28 Februari 2003.


Fiender! Vad är de för några!? Inte vet jag egentligen. Det är inte så enkelt att det är motståndare. Motståndare är ju sådana som har tagit en annan ståndpunkt … i någon fråga och det är ju helt ok. Nej, fiender måste vara sådana som motarbetar medvetet. Så´nt motarbetande kan man kanske uppleva i vissa sammanhang, eller? I vissa miljöer, inskränkta miljöer, trista miljöer, …. Strunt i det isf!

Det finns så mycket som är kul, intressant, roligt, spännande, nyttigt, …. massor med kul finns det! Så är det bara!

”Jag är ensam i hela världen, och hela världen är min! Nalle Puh


”Vart ska jag gå? Kan det spela någon roll? Måste man gå åt något särdeles håll? Nalle Puh

© Birgitta Rudenius

Om B i r g i t t a

Sometimes I like what I see – then I shoot! – Sometimes I don't like what I see – then I shoot too!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: